Merhaba. Biz, bisikletin, doğanın büyüsüne kapılmış, çocuğunu farklı şekilde yetiştirmeye çalışan, bisikletin bir ulaşım aracı olduğunun altını çizmek için yazan çizen üreten, ekolojist, çöpünü ayrıştıran, kompost yapan, elektriğini kendi üretmenin zihni sinir projelerini çiziktiren, bisikletle 26 ülkeyi keşfetmiş, bisikletle devri ailem peşinde azla yetindiği dünya yollarında çokça mutlu olmaya çalışan bir aileyiz.
Doğada olmak hem bize, hem oğlumuza hem doğaya iyi geliyor. Çünkü eğer doğada değilsek ya evde, ya işte, bir şekilde kapalı bir mekanda başkası tarafından üretilmiş bir enerjiyi tüketiyor oluyoruz.
Hayallerimiz var. Uzak ve yakalanamayacak gibi görünseler de biz bisikletle onları kovalamaya devam ediyoruz. Bir gün elbette yorulacaklar. O zaman yeni hayalleri kovalamaya başlayacağız. Yoksa hayatın ne anlamı var ki?
Sadece pedal çevirmiyor, bisikletin yazılı kültürüne katkıda bulunuyor, sosyal projeler gerçekleştiriyor, fotoğraf sergileri açıyor, belgesel filmler hazırlıyor, sunumlar, motivasyon konuşmaları, bebek yetiştirme üzerine yazılar yayınlıyoruz.
Seyahatlerimiz kültürler arası iletişim, barış, hoşgörü mesajının vurgulanması, sürdürülebilir sosyal sorumluluk, toplumda olumlu değişim, çevresel duyarlılık, hayallerinin peşinden gitme, motivasyon, adanmışlık, aktif, sağlıklı, spor yapan, sorunları elbirliği ile aşan aile toplum yapısı örneği olması açısından bir kaldıraç noktası ve ebeveynlere örnek olur diye bu siteyi hazırlıyoruz.
Pedal çevirmek bir amaç değil. Bisiklet dünyayı, insanları, yeryüzünü, bitkileri, hayvanları tanımak hissetmek için bir araç. İçine tıkıldığımız kutuların ( ev, iş, okul, avm ) dışına çıkamadığımız çerçevelerin ( Akıllı telefon, tablet, televizyon ) etkisinden kurtulmak için en güzel, en keyifli, en masum, egosu ve egzozu olmayan bir mucize.
26 ülkede yaptığımız binlerce kilometre yanında asıl yolculuğu içimize, ruhumuza doğru yapıyoruz. Yoldaki zorlukları bir öğretmen, yaşanan her şeyi bir basamak olarak düşünüyoruz. Bu emek ve çabayı taktir edilir buluyorsanız, takip eder, paylaşır ve fikirlerinizi bu sayfalara yazarsanız sizi de hayallerimizi yakalamamız için arada sırada arkamızdan esen rüzgar kadar çok severiz.
“Başkalarının gürültüsünün kalbinizin sesini duymanızı engellemesine izin vermeyin. “
Steve Jobs
Tekerimizin döndüğü yerler ise işte buradalar.
2005 Batı Akdeniz ( Türkiye )
2006 Karadeniz ( Türkiye )
2007 İran, Pakistan, Hindistan(2600km)
2008 Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa
2011 yılının temmuz ve ağustos ayındaki turumuz Almanya’nın Frankfurt şehrinden başladı. Rhein nehrini takip ederek Fransa ( Strasburg ) ve İsviçre’ye ( Basel ) oradan, Tuna nehrini takip ederek Avusturya ( Viyana ) , Slovakya ( Bratislava ) , Macaristan ( Budapeşte ) ye ulaştık. Çek Cumhuriyeti ( Prag ) üzerinden Almanya ( Berlin ) da yolculuğumuzu bitirdik. 3486 km pedal çevirdik. Yolculuğumuz 54 gün sürdü. 17 kere çadırda kaldık. Türkiye üzerinde anlatmak gerekirse, 2 kere Edirne – Hakkari arasındaki mesafeyi kuş uçuşu gitmiş gibi oluyorsunuz.
2012 Hollanda,Almanya,Çek Cumhuriyet,Avusturya,Slovakya,Macaristan,Hırvatistan,Sırbistan,Bulgaristan ve Türkiye 3660 km.
2013 Almanya, Danimarka, İsveç 2170 km.
2014 Almanya, Finlandiya, Rusya, Estonya, Letonya, Litvanya, Polonya 2371 km
2015 Almanya, Lüksemburg, İsviçre 2536 km.
2016 İsviçre, İtalya, İspanya
2017 Almanya, Fransa, Hollanda
2018 Çek Cumhuriyeti, Almanya, Polonya
2019 Kano Turu Çek Cumhuriyeti, Almanya
Her zaman keyif ve merakla takipteyiz. Yolunuz açık ve uzun olsun dostlar.
Mükemmel bir yazı.Takipteyim.
yazılarınızı ilgiyle okuyoruz,takipteyiz.
Takip ettiğiniz için teşekkürler
Ailecek yazılarınızı ilgiyle okuyoruz,takipteyiz.
Merhaba,
ilgi ve takibiniz için çok teşekkür ederiz.
Sevgiler…
Yeni başlayanlar için nasıl bir bisiklet tavsiye edersiniz? Markayı belirtirseniz sevinirim. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Fatma Hanım, merhaba.
O kadar çok firma, çeşitli tarz ve modelde bisiklet var ve
kişisel zevkler, maddi durum seçimde o kadar etkili ki, bu seçimi
tek bisiklete indirmek çok kolay değil.
Yine de tur bisikleti ise söz konusu olan;
http://www.deltabisiklet.com/GEOTECH-LIFE-MAN-SEHIRTUR-BISIKLETI-2015,PR-5110.html
linkteki bisiklet bizim halen kullandığımız ve memnun olduğumuz, 2012 yılında
Hollanda’dan Türkiye’ye geldiğimiz bisiklettir.
Umarız heyecanınız tutkuya dönüşür bir gün birlikte aynı yollarda sürmek nasip olur.
Sevgiler…
Çocuğunuz kaç aylıkken turlara çıktınız
Merhaba,
Tibet Çınar İznik çevresindeki köylere 1 yaşına doğru gitmeye başladı.
Avrupa’da 7 ülkeden geçen 3486 km lik ilk turumuza çıkarken 22 aylıktı.
Merhaba röportajınızı Dergi Bursa’da okudum, açıkçası çok etkilendim. Biz iki kız kardeş gönüllülük esası ile kendi online dergimizi çıkartıyoruz. (Ücretsiz ve online) Sizinle röportaj yapmak isteriz. Dergimizi inceleyip bize geri dönerseniz çok mutlu oluruz…
Merhaba Ayşe Hanım,
Teşekkür ederim, ulaştığınız için.
Mailleştik diye hatırlıyorum.
Oradan devam edebiliriz.
Sevgiler…
Merhaba,
Yazılarınızla maalesef çok geç karşılaştım. Tebrik ederim, şimdiye kadarki yaşantınızı adeta masal gibi geçirmiş ve anlatmışsınız, devamını dilerim ki, biz de en azından okurken keyiflenelim.
Teşekkür eder, Tibet Çınar’ı güzel yanaklarından öperim.
Bu arada bir soru:
Soner Bey bu kadar çok pedal basarken nasıl oluyor da o göbeği koruyor?
Selin Hanım merhaba,
Güzel sözleriniz için teşekkürler.
Yakında format değişikliğine gideceğiz, o zaman
daha çok yazı okuyabileceksiniz umarım.
Soner’in sırrı. 🙂
sizi tebrik ederim,iyi yolculuklar…
Çok teşekkür ederiz,
sevgiler, selamlar.