Uçakta Bisiklet Nasıl Taşınır?



“Uçakta bisiklet nasıl taşınır?” sorusu bisikletle seyahate çıkacak bisiklet severlerin aklını kurcalayan bir soru. Henüz uçağa bisikletle binmemişseniz öğrenilmesi gereken bazı adımları akılda tutmakta fayda var. Ucuz uçak bileti buldukça sık sık seyahat ediyoruz, bisikletimiz neden bizimle gelmesin!?



Evimizden başlayıp yola çıktığımız turlar dururken rahat batıp yurt dışı turlarına çıkmak isteyince işin boyutu fareyken deve oldu. Bisiklet, turun olmazsa olmazı. Sarıp sarmalanmalı varılacak yere gidene kadar korunmalıydı elbette. Götürülecekler listesinde bisikletle birlikte onlarca malzeme, çadır, uyku tulumları, çocuk çamaşırı,pişik kremi daha neler neler… Bisikleti kutulayıp hazırlayınca diğerlerini paketlemek  basit kalıyor yanında.



Uçakta Bisiklet Nasıl Taşınır

Uçakta Bisiklet Nasıl Taşınır

Bisikleti uçağa koymak için :

  1. Sökmeden bebek arabası gibi uçağa verebilirdik.
  2. Demonte hale getirip kutulayabilirdik.
  3. Bisiklet taşıma çantaları satın alıp ona koyabilirdik.

Bizim tercihimiz her zaman kutulamaktan yana oldu. Üstün körü kutulamak ise yapacağımız en büyük hataydı. Bu hatayı 2007 yılında Hindistan yolculuğuna çıkarken Doğubeyazıt’da kutudan bisikletleri çıkarınca 2 saat parça aradığımızdan beri yapmıyoruz. Kutulamak için ise şu malzemeleri kullanıyoruz.

  1. Bisiklet kutusu  boyutları genellikle 140*80*20
  2. İzolasyon malzemesi
  3. Bant

Önce pedalları sökmekle başlıyoruz işe. Sele çıkar ardından gidonu çıkartırız. Çıkan ön tekerlekten sonra maşanın sivri kısımlarını kartonla ya da izolasyon malzemesi ile sarıp bantlarız. Fren kabloları ile bağlı gidonu öylece sallanmaması için kadroya bantlarız. Tekerleklerin havasını da alınca kutuya dikkatlice yerleştiririz demir atlarımızı. Yan taraflarına da fazlaca sallanmasın diye tıkıştıracacağımız izolasyon malzemesinden sonra kutuyu kapatır ve bantlarız. Üzerine bolca kırılacak ve dikkat işaretleri çizer ve yazarız. Yedek bantta her ihtimale karşı,uçaktan inene  kadar,  kol çantamızda hazır bekler.

Havalimanında kutunun içinde bisiklet olduğunu öğrenince x-ray cihazına almadıkları da oluyor. Chek-in işleminde bisiklet ile ilgili ödeyeceğiniz miktar havayolu şirketine ve uçacağımız ülkeye göre değişebiliyor. İşlemler bittikten sonra uçuş etiketi yapıştırılan kutuyu valizlerin verildiği bölümden farklı bir yerden görevlilere teslim ediyoruz. Bunu da halledince derin bir oh çekiyoruz her seferinde. Yeni hedef pasaport kontrolü oluyor. İnişte ise büyük kargoların ve kutuların getirildiği bölümden bulmak kolay oluyor bisikletlerimizi.

Bisiklet-Tasima-Cantalari

Bisiklet taşıma çantası

Türk Havayolları Spor Malzemesi Bagaj Ücreti

Bölge Ülkeler Çıkış Noktası Ücret Seviyesi
Amerika ABD, Kanada Türkiye 60 Euro
Güney Amerika Brezilya Türkiye 60 Euro
Avrupa Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Ukrayna, Romanya, Moldovya, Arnavutluk, Sırbistan, Bosna Hersek, Gürcistan, Karadağ, Macaristan, Hırvatistan, Avusturya, Slovenya, Polonya, İtalya, Belarus, Rusya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, Fransa, Latviya, Hollanda, Danimarka, Finlandiya, Belçika, İsveç, İspanya, Norveç, İngiltere, İrlanda, Portekiz, Azerbeycan, Albania, Ukrayna, Estonya, Litvanya, Lüksemburg, vb… Türkiye 30 Euro
Afrika Etiyopya, Kenya, Nijerya, Senegal, Gana, Sudan, Tanzanya, Uganda, Congo Dem. Rep., Burkina Faso, Nijer, Cameroon, Gabon, Cote D Ivoire (Fildişi Sahilleri), Moritanya, Djibuti, Somali, Rwanda, Chad, Benin Halk Cumhuriyeti, Mali, Guinea, Eritrea, Angola Türkiye 50 Euro
Kuzey Afrika Libya, Tunus, Fas, Cezayir Türkiye 30 Euro
Güney Afrika Güney Afrika Cumhuriyeti Türkiye 60 Euro
CIS Türkmenistan, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan, Özbekistan Türkiye 60 Euro
Orta Doğu Irak, İran, Suriye, Suudi Arabistan, Yemen, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Lübnan, İsrail, Ürdün, Katar, Bahreyn, Kuveyt, Oman, Sudan Türkiye 30 Euro
Asya Pakistan, Hindistan,Maldives, Sri Lanka, Nepal, Moğolistan, Afganistan Türkiye 50 Euro
Uzak Doğu Kore, Çin, Japonya, Tayland, Singapur, Malezya, Hong Kong, Endonezya, Bangladeş, Vietnam Türkiye 60 Euro

Pegasus Spor Malzemesi Bagaj Ücreti

Yurt dışı Bisiklet 120 TRY 55 USD 40 EURO
Yurtiçi Bisiklet 45 TRY 25 USD 15 EURO

 

Uçak bileti maliyetleri günümüzde fırsatları yakalayabilirseniz çok da bütçeyi zorlamayabiliyor. Ancak bizim gibi bisikletiniz varsa bu size ek maliyet getiriyor. Bu yüzden püf noktalarını bilmekte fayda var. En iyisi uçak bileti fiyat karşılaştırma siteleri ile ucuz uçak bileti yakalamak. Blogger arkadaşımız Kemal Kaya’nın hazırladığı Türkiye’nin En İyi Online Uçak Bileti Satış Siteleri yazısına bir göz atın isterseniz. Türkiye’nin online uçak bileti satışı yapan 5 firmasını karşılaştırmış. Gezginlere faydalı bilgiler içeriyor, göz atın.

11 Yorum
  1. Hülya Gençer 46 sene ago
    • Soner Sarıhan 46 sene ago
      • Ali EROL 48 sene ago
  2. utku ünal 47 sene ago
    • Anne Gezgin 47 sene ago
  3. Anne Gezgin 47 sene ago
  4. Faruk 47 sene ago
    • Anne Gezgin 47 sene ago
  5. Gülnur Dereli 48 sene ago

Yorumunuzu yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.